De Zonnepanelen Koning

FAQ

Vragen over de installatie van je zonnepanelen?

Vind hier het antwoord. Staat jouw vraag er niet tussen? Neem gerust contact op!

Voordat je zonnepanelen koopt, wil je over een aantal dingen nadenken. Allereerst wil je bepalen hoeveel zonnepanelen je gaat kopen (zie het volgende FAQ-onderwerp). Daarna wil het type zonnepanelen bepalen (lees meer bij Producten). Dan ga je verschillende installateurs vergelijken. Waar je dan op wilt letten is de betrouwbaarheid van de installateur, en de garantie die ze bieden.

Het aantal zonnepanelen dat je nodig hebt, hangt af van je gemiddelde energieverbruik. Je deelt je jaarlijkse energieverbruik door een factor van 0.85. Dit bepaalt het totaal vereiste vermogen van je zonnepaneleninstallatie. Deel dit door het vermogen van een zonnepaneel en je weet hoeveel je er nodig hebt. Let op: Dit geeft alleen een indicatie. Het aantal benodigde zonnepanelen hangt ook af van de locatie en hoek waaronder de panelen worden geplaatst.

Rekenvoorbeeld: Heb je een jaarlijks verbruik van 2.760 kWh (gemiddeld huishouden), dan heeft je zonnepaneleninstallatie een vermogen van 3.247 Wp nodig. Met een vermogen van 325 Wp per paneel, kom je dan uit op 10 panelen.

Zonnepanelen verschillen enorm in kwaliteit en eigenschappen. Het kan dan ook lastig zijn om de juiste panelen te kiezen. De panelen verschillen in grootte en vermogen. Het ene zonnepaneel kan namelijk meer vermogen opleveren per oppervlak dan het andere. Je wilt een afweging maken van de kosten die hieraan verbonden zijn en de beschikbare ruimte op je dak. Neem vooral contact op voor een vrijblijvend advies.

Ja. Wij moeten echt nog het eerste dak tegenkomen waar geen zonnepanelen op kunnen worden geplaatst. Uiteraard, het ene dak leent zicht beter voor zonnepanelen dan het andere, maar wij vinden altijd de juiste oplossing. Een schuin dak, een plat dak, een fabriekshal, een rijtjeshuis, een schuur, richting noord, richting zuid: alles is mogelijk.

Ja, dat kan. Het is in sommige gemeentes en provincies mogelijk om aanspraak te maken op subsidie. Dit kan een lening zijn met een extreem lage rente, of een eenmalige schenking. Kijk bij jouw gemeente en provincie wat de mogelijkheden zijn.

Nee, dat is niet nodig. Wij doen dit voor je. Zelf hoef je dus niks te ondernemen.

Op al onze zonnepanelen ontvang je 20 jaar garantie. Dit betekent dat de juiste installatie van de zonnepanelen gegarandeerd is. Mocht je ooit problemen ervaren, kun je altijd contact opnemen. Uiteraard kan extreem weer (zoals een storm) ervoor zorgen dat je installatie lichte schade oploopt. Wees dan gerust, je kunt de Zonnepanelen Koning hier altijd voor bereiken. De meeste reparaties worden gedekt door je verzekering.

Jazeker. Neem vrijblijvend contact met ons op: wij zijn altijd bereikbaar voor een adviesgesprek. Dan weet je gelijk waar je aan toe bent.